maanantai 22. elokuuta 2011

Italia & Rooma


Italiassa

Olimme perheeni kanssa lomailemassa vilkkaassa Roomassa. Siellä oli paljon nähtävää, mutta vain viikko aikaa. Ensimmäisinä päivinä aika meni totuttelemiseen kuumaan ilmastoon, mutta vasta loppuviikosta siihen oikeastaan tottui. Koska taksit olivat kalliita, menimme usein kävellen paikasta toiseen, saatoimme kävellä yhtenä päivänä jopa 20km! Mutta se oli sen arvoista. Ensimmäisinä päivinä kuljimme ahtaissa metroissa ja päivät olivat aikatauluja täynnä, mutta kokemuksesta oppii ja niin me pääsimme katsomaan monia kauniita paikkoja: Colosseum, Lido, Fontana di Trevi ja pari kertaa taisimme mennä vääriin paikkoihin, mutta onneksi metro ei ole kallis, vain 1e/henkilö. 

Rooma muistuttaa paljon Turkua, mutta Roomassa liikenne on vilkkaampaa, lähes kaikki ajavat vespoilla, koska niillä on helpompi liikkua ja monen auton ikkunasta, useampi henkilö tapaa heiluttaa nyrkkiään. Italialaisilla on tapana syödä myöhään illalla ja mekin menimme syömään pizzeriaan n.10-11 aikoihin. Pizza on ihan erinlaista, kuin vaikka ostaisi tai tilaisi pizzaa suomesta, pizza on ohuempaa ja mielestäni maukkaampaa. Kaduilla näki paljon kerjäläisiä ja kaupustelijoita, joku myyjä jopa juoksi hetken perässäni, että ostaisin hänen alennus-kuponkinsa, kun vastasin hänelle hienosti: "No, thanks!". Eli ei kannata edes reagoida siihen, mitä myyjät sanovat.

Ihmiset olivat selvästi avoimempia, kuin suomalaiset ja jokainen tarjoilija tervehti meitä iloisesti, ainakin sen takia, kun italiassa ei nähdä usein sinisilmäisiä ja vaalea hiuksisia. Hotelli, jossa olimme oli 3 tähden. Se oli korkea, joka huoneessa oli parvekkeet, aamupala oli herkullinen ja vaikka moni puhui italiaa, oli ihanaa vastata jollekkin takaisin: "Buongiorno! Come sta?" Nautimme joka hetkestä, mutta sitten oli lähdön aika ja elettiin taas aikataulujen kanssa! Vielä joku päivä menen uudestaan Italiaan! Kotona muistelen ihanaa Italiaa ja vielä ihanampaa Roomaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti